Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
żółtko jajek 6 sztuk
kwaśna śmietana 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
smalec 1/2 kg
szczypta soli
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać żółtka , szczyptę soli i proszek. Wyrobić na jednolitą masę. Dodać ocet i proszek. Ciasto rozwałkować i wykrawać faworki. Smażyć na wcześniej roztopionym smalcu. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.05.2011 21:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak