Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
drożdże 5 dag
margaryna 2 kostki
żółtko jajek 4 sztuki
kwaśna śmietana 1 szklanka
jajko 1 sztuka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie

Drożdże wymieszać z mąką, dodać margarynę i posiekać nożem, dodać żółtka i śmietanę, posiekać tak długo aż się połączy razem. Rozwałkować i wykrawać lub formować dowolnego kształtu ciastka. Dodać troszkę marmolady na każde. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak