Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krzyżyki ze smażonych parówek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krzyżyki ze smażonych parówek

Z parówek zdejmij osłonki i pokrój na ćwiartki. Każdy kawałek ponacinaj z obu stron w kształt krzyża. Olej rozgrzej na małej patelni. Parówki smaż około 10 minut, aż staną się brązowe i chrupiące, a ich końce wywiną się pod wpływem temperatury.

Podawaj ze świeżym pieczywem i np. musztardą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak