Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,3 kg
pieczarki 50 dkg
sól, pieprz do smaku
śmietana 1 szklanka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami

Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w paseczki, włożyć do rondla, posypać pieprzem, posolić i chwilę dusić we własnym soku, by odparował. W tym czasie umytego i sprawionego kurczaka podzielić na kilka porcji, odrzucić grubsze kości, mięso zbić, natrzeć solą z czosnkiem. Ułożyć porcję mięsa w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie, obłożyć pieczarkami, polać śmietaną zmieszaną z przyprawami i piec w mocno nagrzanym piekarniku około 45 minut, aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.12.2010 10:58
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak