Rosól tradycyjny

Rosól tradycyjny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50 dag
  • filet z kurczaka

    40 dag
  • strąk papryki

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsa opłukać,. Wołowinę włożyć do garnka, zalać zimną wodą (6 szklanek), lekko posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz gotować na małym ogniu. Kiedy będzie prawie miękka, dołożyć kurczaka, oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz paprykę, gotować jeszcze 30min. Rosół przed podaniem przecedzić przez sitko i doprawić maggi. Ugotowane piersi kurczaka zużyć do przygotowania potrawki, wołowinę do forszmaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat