Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól tradycyjny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
filet z kurczaka 40 dag
strąk papryki 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól tradycyjny

Mięsa opłukać,. Wołowinę włożyć do garnka, zalać zimną wodą (6 szklanek), lekko posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz gotować na małym ogniu. Kiedy będzie prawie miękka, dołożyć kurczaka, oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz paprykę, gotować jeszcze 30min. Rosół przed podaniem przecedzić przez sitko i doprawić maggi. Ugotowane piersi kurczaka zużyć do przygotowania potrawki, wołowinę do forszmaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak