Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 i 1/2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
smalec 2 łyżki
jajko 5 sztuk
kakao 3 łyżki
cukier do piany 1 szklanka
owoce
bakalie
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Mąkę, cukier, proszek, margarynę, smalec i żółtka razem zagnieść i podzielić na trzy równe części. Do pierwszej dodać kakao. Ciasto jedno białe i z kakao włożyć do lodówki na dwie godziny. Pozostałe ostatnie białe ciasto włożyć na blachę. na to zetrzeć na tarce z grubymi oczkami ciasto ciemne. Na to dać owoce. Pianę ubić na sztywno i włożyć na owoce, posypać bakaliami. Na to wszystko zetrzeć drugie ciasto białe. Upiec, po upieczeniu gdy przestygnie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża2 02.12.2011 17:23
znajome słodkości polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak