Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kilogram
cebula 2 sztuki
pieczarki 50 dag
śmietana 18% 1 szklanka
mąka 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
bulion 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe z pieczarkami

Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2-3 części.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka.

Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem i pokrojonymi w cząstki pieczarkami. Dołożyć do żołądków. Podlać bulionem, dodać liść laurowy, pieprz i ziele. Dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do gulaszu. Doprawić wg uznania solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:58
Dobry obiad.
Henryka2 24.02.2015 16:40
Rzeczywiście, uciekły mi pieczarki. Pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki, kiesy się zeszkli i smażymy do odparowania soku. Dalej jak w przepisie. Przepraszam za błąd.
08.02.2014 23:15
A kiedy pieczarki?
Katarzyna74 20.10.2011 07:44
na pewno pyszne
evita0007 22.05.2011 13:40
super i dobrze ze zdjecia nie ma bo jak mówiłam mój żołodek sie juz przykleił do kręgosłupa ;D
Marzena34 09.03.2011 08:50
fajny przepis wyprobuje na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak