Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pasztetową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 2 szt
pasztet 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pasztetową

mąkę przesiewamy na stolnicę,wbijamy jajka,2łyżki oleju sól szczypta i szklankę wody,zagniatamy ciasto,rozwałkowujemy,szklanką wykrawamy kółka,pasztetową kroimy w dużą kostkę i po jednej nakładamy na każde kółko,zlepiamy jak na pierogi.gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyzkami oleju.odcedzamy i studzimy.smażymy na zzłoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.05.2010 16:37
Fajny przepis. Myślę, że wypróbuję.
bercik1 18.05.2010 11:57
Nigdy nie próbowałem takiego dania, ale chyba po ten przepis sięgnę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak