Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNATA OGNISTA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny 6-7 łyżek
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
skórka starta z jednej cytryny
sól 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNATA OGNISTA

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj ostrą paprykę, rozgnieciony czosnek, roztarte zioła prowansalskie i startą skórkę cytrynową, dopraw solą.
Wymieszaj i zalej mięso, marynuj dwa dni w chłodnym miejscu.
Najlepsza do wieprzowiny i drobiu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 28.10.2011 21:24
fajny sposób na smakowite mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak