Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 0.5 kg
piwo 250 ml
mąka
jajko
sól
pieprz
olej 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w cieście piwnym

ciasto. Piwo wlać do miseczki wbić tam 2 żółtka i zagęscic mąka jeszcze gęściej niż na naleśniki . Białko ubić na sztywna pianę dodać do ciasta i rozmieszac mieszająca w jedną stronę doprawić solą i pieprzem
Filety umyć wyporcjować natrzeć solą optoczyc w cieście i smarzyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 22.06.2011 20:54
super
Zoso 21.05.2011 10:26
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak