Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza -prostokąt- z papryką i parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3dag
sól łyżeczka
kefir łyżka
olej pół szklanki
mąka ok50dag
sos pomidorowy
szczypta cukru
cebula biała
papryka czerwona 2
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza -prostokąt- z papryką i parmezanem

Mąkę z solą przesiać.Pół szklanki wody wymieszać z cukrem i drożdżami,odstawić. Do mąki dodawać powoli olej i drożdże z wodą oraz kefir.Wyrabiać ciasto.W razie potrzeby dodać mąkę lub wodę. Odstawić pod przykryciem na 1-2 h. Rozwałkować na dłuższy prostokąt (na długość blachy mniej więcej i na niezbyt cienkie ciasto), nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na ok10min w 200stopniach. Posmarować sosem pomidorowym, ułożyć salami pokrojone w paseczki,cebulę w krążkach,pieczarki(dałam dosłownie resztki),paprykę w kosteczce i posypać parmezanem. Piec jeszcze ok15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.09.2011 23:27
uwielbiam pizze
pacpaw 02.12.2010 13:55
ja robię dziś okrągłą :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak