Zupa całkowite nic

Zupa całkowite nic

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szklanka
  • jajko

    3
  • laska wanili

    1/2
  • cukier

    6 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wanilię przeciąć wzdłuż, włożyć do mleka i gotować na małym ogniu. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z łyżką cukru na sztywną pianę. Łyżeczką wkładać porcje piany do wrzącego mleka, gotować z obu stron i wyjmować łyżka cedzakową. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, wlać do nich 3-4 łyżki gorącego mleka. Podgrzewać aż zupa zgęstnieje. Podawać zimną z piankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

23.09.2011 13:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat