Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa całkowite nic

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanka
jajko 3
laska wanili 1/2
cukier 6 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa całkowite nic

Wanilię przeciąć wzdłuż, włożyć do mleka i gotować na małym ogniu. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z łyżką cukru na sztywną pianę. Łyżeczką wkładać porcje piany do wrzącego mleka, gotować z obu stron i wyjmować łyżka cedzakową. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, wlać do nich 3-4 łyżki gorącego mleka. Podgrzewać aż zupa zgęstnieje. Podawać zimną z piankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.09.2011 13:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak