Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNATA ZIOŁOWA DO GRILOWANEGO MIĘSA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1/2 szklanki
czosnek 3-4 ząbki
ostra musztarda 3 łyżki
sól 2 łyżki
ocet winny 5-6 łyżek
tymianek 1 łyżeczka
oliwa 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNATA ZIOŁOWA DO GRILOWANEGO MIĘSA

Oliwę wymieszaj z posiekanym koperkiem i tymiankiem( świeżym lub suszonym).
Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku, musztardę, ocet winny i sól. Dokładnie wymieszaj. Przygotowana marynatą zalej mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 14.06.2011 23:49
super
jolajka 19.03.2011 13:00
ocet estragonowy robię sama, świeże listki zalewam octem winnym, albo 5% tak, aby pokrył estragon i odstawiam na 2 tygodnie do przemacerowania w zakreconym słoiku.Co drugi dzień potrząsać, po tym czasie przecedzić, dopełnić octem. ze szklanki listków estragonu wyjdzie około 0,5 litra octu. Wspaniały do sałatek ale i do marynowania miesa
pacpaw 18.03.2011 22:25
jeszcze nigdy nie spotkałem się z octem estragonowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak