Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ananasowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
galaretka cytrynowa 2 sztuki
budyń waniliowy 2 sztuki
margaryna 1 sztuka
mleko 1/2 litra
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ananasowe

Przygotowanie

Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę na koniec dodać ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszać. Upiec. Biszkopt podzielić na dwie części. Budynie ugotować na mleku połączonym z sokiem z ananasów, przestudzić. Zmiksować z margaryną. Wyłożyć masę na jedną część biszkoptu. Na masie ułożyć połowę pokrojonych ananasów. Przykryć wszystko drugą połową ciasta. Wyłożyć owoce. Zalać całość tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak