Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem stracciatella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
posypka czekoladowa
kremówka szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat łyżeczka
czekolada deserowa
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier puder łyżka
kawa rozpuszczalna

Przepis i sposób przygotowania na: Krem stracciatella

Żelatynę rozpuścić w ok2-3łyżkach wody (lub chwilę potrzymać nad ogniem i potem ostudzić).Śmietanę ubić,dodać cukry i dalej ubijać na puszystą masę.Dodać żelatynę(ostudzoną) i startą czekoladę (ok pół tabliczki).
Biszkopty moczyć w kawie(użyłam tzw. 3 w 1-saszetka na pół szklanki)i układać na spód pucharków.Na to krem,w okół biszkopty i posypka czekoladowa na wierzch. Wstawić do lodówki na 2-3h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak