Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karasie zapiekane w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karaś 2 kg
sól do smaku
masło 1,5 łyżki
śmietana 1,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karasie zapiekane w śmietanie

Karasie oczyścić, oprawić i usmażyć na maśle, na patelni, tak, aby były rumiane. Ułożyć na półmisku żaroodpornym, polać śmietaną, posypać bułką tartą i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.08.2011 10:36
pycha
Anna138 05.05.2011 09:36
super
RenataZ-et 28.12.2010 10:53
Wyśmienite danie
Szarrikka 02.12.2010 09:58
Proponuję dodatkowo przed zapieczeniem posypać startym serem żółtym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak