Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w warstwowej sałatce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jaja 5 szt
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
żółty ser 0,2 kg
szczypiorek 1 pęczek
majonez 3-4 łyżki
jogurt naturalny 3-4 łyżki
musztarda 1 łyzka
majeranek, pieprz, kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w warstwowej sałatce

Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.Szczypiorek posiekać.
Jaja ugotować na twardo, następnie oddzielić białka od żóltek i zetrzeć. Białka na drobnych oczkach, żółtka na grubych. Ser zetrzeć na grubej tarce.
Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotować sos, doprawić do smaku przyprawami.
W przeźroczystej misce układać kolejno: białka, groszek, tuńczyk, szczypiorek, ser. Zalać całość sosem i na górze posypać żółtkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 09.03.2014 21:38
smaczna sałatka
ONY_za_kare 18.11.2013 10:35
smaczna sałatka
Bernadeta1 26.10.2013 00:32
robię taką, bardzo smaczna
Alex_M 25.07.2013 10:59
fajna sałatka!
adelajda 27.06.2013 07:48
sałatki bardzo lubię
Jodaj 14.12.2012 11:16
prze pyszna sałatka :)
ada12302 03.12.2010 21:44
pycha
Malinka 03.12.2010 19:15
O tak, polecam serdecznie!
ElizaT 02.12.2010 23:53
pewnie dobra ta sałatka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak