Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekanki z kaszy i mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
cebula 2 szt
mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
smalec 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekanki z kaszy i mięsa

Kaszę ugotować w trzech szklankach wody, ostudzić. Mięso zemleć w maszynce razem z podsmażoną cebulą na smalcu i połową wystudzonej kaszy. Do zmielonego mięsa dodać resztę kaszy, jajko, zieleninę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić. Z masy uformować 10 okrągłych kotletów, otoczyć je w tartej bułce. smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.06.2012 16:51
fajne
Angelika10 09.05.2012 21:24
fajne
mehia 18.05.2011 18:01
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak