Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy dożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 15 gram
jajk 2
mąka 200 gram
mleko 200 gram
cukier 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
masło 3 łyżeczki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy dożdżowe

1. Drożdże rozetrzec ze 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukry. Dodac jedną łyżkę mąki, odstawi do wyrośnięcia.
2. Żułtka utrzec z resztą cukru, białka ubic. wszystkie składniki połączyc ze sobą, dodac resztę mąki i wyrabiac ciasto. Smarzyc na oleju posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 24.02.2014 08:51
moje ulubione
Marta1986 15.12.2011 00:21
dobre
tomek18 12.10.2011 07:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak