Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z rzepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 1 szt.
mąka 3 łyżki
masło 3 łyżki
mleko 2|3 szkl.
natka pietruszki 2 łyżki
jajko 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z rzepy

Nagrzać piekarnik do temperatury 200st.C, Rzepę obrać i pokroić w grube kawałki.Ugotować w osolonej wodzie lub na parze.Rzepę dobrze odcedzić,wywar odstawić,zmiksować.Z masła i mąki zrobić zasmażkę.Zasmażkę rozprowadzić mlekiem, a następnie niewielką ilością wywaru z rzepy.Włożyć rzepę i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić ,ostudzić.Dodać utarte żółtko,białka ubić na sztywna pianę,z masą rzepową ,przełożyć na blaszkę piec 20min.. od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 02.12.2010 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak