Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolówka na boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
kostka rosołowa 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 3-5 ziarenek
ziemniaki 3-5 sztuk
sól i pieprz do smaku
boczek 300 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: fasolówka na boczku

Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy razem z obsmażonymi kawałkami boczku.Dodajemy pokrojona marchewkę i gotujemy do miękkosci.Cebule drobno siekamy i podsmażamy,przekładamy do zupy.Dodajemy kostkę rosołową,ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Podajemy,ewentualnie przed podaniem doprawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.11.2014 18:19
lubię fasolówki
IlonaAlbertos 05.04.2011 15:35
Uwielbiam takie zupy, smaczne i aromatyczne :)
cukiereczek 07.12.2010 12:57
Tak wygląda smakowicie
Iwusia 02.12.2010 01:08
Ale smakowita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak