Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 300 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżka stołowa
ketchup 50 ml
szczypta kminku
ząbek czosnku 3 sztuki
majeranek 1 łyżka stołowa
szczypta czarnego mielonego pi
fasola biała 600 gram
bulion 2 na wędzonym boczku
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola

Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie, a następnie ugotuj do miękkości.Pokrój cebulę, paprykę, boczek w około centymetrowej grubości kostkę. Podsmaż boczek na patelni dodaj kolejno cebulę, paprykę jeśli wytopiło się dużo tłuszczu to część możesz odlać.Dodaj koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę wszystko razem podsmaż.Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki bulionu na wędzonym boczku, wszystko razem gotuj jeszcze około 5 minut cały czas mieszając.Dopraw danie majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj fasolkę z chlebem. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak