zupa-krem z pomidorów

zupa-krem z pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • czosnek marynowany

    1 słoiczek
  • pestki dyni

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W woku na odrobinie oliwy z oliwek zeszklić cebulę pokrojoną w średnią kostkę.
Po 3-4 minutach dodać czosnek w całości po ok. 2 minutach dodać pomidory bez skórki. Musi się chwilkę pogotować. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem./ ja przelewam do wysokiego naczynia / po zmiksowaniu stawiamy wok na małym ogniu i dodajemy do zupy świeże zioła ja dodaje posiekaną bazylię i pietruszkę i pieprzę do smaku. Nie solę tej zupy ale jeżeli macie ochotę to proszę bardzo. Nalewam do miseczek robię małego kleksa ze śmietany posypuje serem żółtym i pestkami dyni. Całość zajmuje mi góra 15 minut. Najszybsza zupa po przyjściu z pracy. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olivka

27.07.2011 20:26
Robiłam, polecam.

Arlanna

11.12.2010 08:32
Pychotka :)

Joanna108

23.09.2010 09:40
Zupka tradycyjna - przepyszna - a smaczku z pewnością dodadzą pestki dyni i serek :).

cukiereczek

31.07.2010 07:57
Pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat