Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 filety
oliwa 1/2 szkl
cebula 1/2
cytryna 1/2
czosnek 2 zabki
pieprz, sól
tymianek
mąka 3/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z ziołami

Umytą i osuszoną rybę dzielimy na dzwonka, smarujemy marynatą i zostawiamy do 3 godz.
Mąkę mieszamy z tymiankiem i bułką tartą, panierujemy tym rybę i smażymy na patelni teflonowej z minimalną ilością oleju.
Marynata:
oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, drobniutko posiekaną lub przeciśniętą przez praskę cebulą i czosnkiem, dodajemy przyprawę, pieprz i sól do smaku, przy pomocy pędzla pokrywamy całą rybę marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek10_89 02.12.2010 09:50
MUSI BYC PYSZNE!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak