Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi boczusiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 4 sztuki
drewniane wykałaczk
ryż biały 2 saszetki
sól
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi boczusiowe

Umyte piersi kurczaka lekko posól i pokrój w niewielkie, cienkie paski. Każdy pasek owiń plastrem boczku i przekłuj wykałaczką.Ułóż danie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Wstaw potrawę do piekarnika i piecz ok. 20 min w temperaturze ok. 200 stopni (aż boczek będzie rumiany i chrupki).W między czasie ugoyuj ryż. Podawaj na gorąco z zieloną sałatą.Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak