Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z jabłkami i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1-2 łyżki/osobę
jabłko 1/2 szt/osobę
rodzynki 1 płaska łyżka/osobę
cukier brązowy 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cynamon, gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z jabłkami i rodzynkami

Kaszę jaglaną przepłukać w zimnej wodzie i sparzyć wrzątkiem (nie będzie miala posmaku goryczki). Odrobinę osolić i zalać podwojną ilością wody. Jabłko obrać i pokroić w cząstki, wlożyć do garnka z kaszą. Dodać rodzynki. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu do miękkości.Doprawić cynamonem i gałką muszkatołową. Można odrobinę dosłodzić brązowym cukrem.Podawać z kleksem śmietany.

Polecam jako świetny rozgrzewający deser dla dzieci i nie tylko. Deser ten można podać już 9-miesięcznemu dziecku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.04.2013 20:04
bardzo dobre
Grażyna13 16.07.2012 17:02
Podoba mi się :)
stokrotka 01.05.2011 10:36
pyszne
MAR3STA 05.12.2010 16:52
super
4muffins 02.12.2010 22:00
naprawdę polecam
kot_pankracy 02.12.2010 18:54
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak