Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z grzybkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
małe grzybki marynowane 1 słoiczek
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z grzybkiem

Mięso przygotować jak na tradycyjne kotlety mielone.
Kilka ładnych grzybków odłożyć w całości, resztę drobno posiekać i dodać do mięsa, wymieszać .
Całe grzyby otoczyć mięsem, uformować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 01.04.2012 19:32
super wygląda
alaaa 10.01.2012 12:45
coś innego ,fajne
czekoladka_m 06.10.2011 18:10
Zgadzam się wygląda ślicznie:)
gacopierz23 31.05.2011 08:58
świetnie sie prezentuje
smakowita 12.05.2011 18:18
są pyszne
anemon 29.03.2011 07:18
Świetny pomysł na uatrakcyjnienie mielonego kotleta.
bami 27.03.2011 20:25
Bardzo fajne te mielone - wiem, bo robię podobne, ale ze świeżymi grzybkami, a nie marynowanymi :)
Anna169Hosz 02.12.2010 14:46
Mielone na pewno smaczne ale pomysł z grzybkiem oryginalny i do podpatrzenia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak