Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony ser cammebert z żurawiną lub brzoskwinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 4 krązki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
przesmażonej żurawiny 4 łyżki
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: smażony ser cammebert z żurawiną lub brzoskwinią

Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serki maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię
na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami lub brzoskwiniami wedle uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 12.12.2010 09:43
Uwielbiam smażony Camembert
pacpaw 02.12.2010 11:59
ciepły serek w chłodne dni :)
halina17 01.12.2010 20:36
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak