Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle w cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wołowe 4 szt
cebula 4 szt
ostra musztarda 1 łyżka
masło 6 dag
olej 250 ml
rosół wołowy 250 ml
mąka
sól, pieprz
wino czerwone 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle w cebuli

Cebule pokroić w krązki i oprószyć mąką. Rozgrzać niecałe 250ml oleju i upiec w nim krazki cebulina złocisto-brązowy kolor. Osuszyć na papierowych ręcznikach i lekko posolić. Sznycle delikatnie rozbić, posolić, popieprzyć, posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju opiec mięso, dodać 3dag masła i dopiec kotlety. Pozostały po pieczeniu tłuszcz przyprószyć łyżeczką mąki, podsmażyć na brązowo i zalać czerwonym winem. Sos zagotować, dolać rosół, ponownie zagotować. 1/3 krążków cebuli zagotować w sosie, dodać resztę zimnego masła i doprawić sos do smaku. Sznycle podawać z ziemniakami, sosem i opiekanym krążkami cebuli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 16.07.2012 13:36
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak