Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażany ser w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser w grubych plastrac 4 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażany ser w panierce

plastry sera o grubości min. 4 cm.
jajko roztrzepujemy na talerzyku, dodajemy sól, pieprz, kilkakrotnie obtaczamy w nim ser naprzemian z bułką tartą, na patelni rozgrzewamy dużą ilość masła, tak przygotowany ser kładziemy na patelni, przekładamy na drugą stronę, smażymy aż ser będzie się rozpuszczał, skorupka powinna być chrupiąca, podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak