Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w marynacie pomarańczowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt.
oliwa 6 łyżek
sok pomarańczowy 3-4 łyżki
cytryny 2 szt.
pomidory 4

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w marynacie pomarańczowej

Podudzia umyj, osusz. Natrzyj przyprawą do grilla. Cytryny sparz, pokrój na cienkie plasterki. Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą. Dodaj plasterki cytryn. Marynatą zalej mięso, przykryj. Wstaw na minimum 12 godzin do lodówki.
Pomidory umyj, osusz, pokrój na ćwiartki. Posyp przyprawą do sałatek, lekko wymieszaj.
Podudzia ułóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj ok. 20 minut. Co jakiś czas mięso odwracaj i smaruj marynatą. Podudzia podaj z pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.09.2011 19:50
To by mi smakowało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak