Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok kokosowo - pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórka kokosowe 20 dag
masło 6 łyżek
mleko skondensowane 3/4 szklanki
skórka otarta z całej pomarańc

Przepis i sposób przygotowania na: blok kokosowo - pomarańczowy

rozpuść masło i wsyp wiórka kokosowe, wymieszaj. wlej mleko i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, miejszając. masę ostudź. dodaj skórke z pomarańczy.
foremkę keksową wyłóż folią i nałóż masę, wyrównaj powierzchnię. wstaw do lodówki na 1,5 godz.
wyjmij blok na deske ostrym nożem pokrój na 8 plasterków. potrzymaj go w temp. pokojowej 30 minut. podawaj ze świeżymi owocami. według upodobania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 16.07.2012 11:38
niezły
Zoso 17.09.2011 23:12
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak