Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serkowo-kakaowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 200 gram
margaryna 1 kostka
mąka 1,5 szklanki
jajko 6 sztuk
cukier trzcinowy 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 2 łyżki
gorzka czekolada 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serkowo-kakaowe

margarynę rozpuścić z czekoladą i kakaem i ostudzić. Serek homogenizowany zmiksować z jajkiem i 3 łyżkami cukru. odstawić na bok. Cukier zmiksować z jajkami pozostałymi i dodawać stopniowo rozpuszczoną z czekoladą margarynę i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia wszystko razem miksować około 5 minut. Formę do pieczenia wysmarować margaryną wlać ciasto czekoladowe i na wierzch masę serkową wszystko delikatnie przemieszać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 35-40 minut. po upieczeniu wyjąć z piekarnika i poczekać aż ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 06.12.2010 11:12
Ale fajny i prosty przepis. Z pewnością wypróbuję niebawem ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak