Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brązowy cukier 4 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
serek mascarpone 15 dag
cukier puder 1 łyżka
sok z pomarańczy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z granatu

żelatynę namocz w 5 łyżkach wody. sok z granatów, podgrzej z cukrem, ale nie goptuj. dodaj żelatynę, zestaw z ognia i mieszaj az zelatyna sie rozpuści. ostudź.
wlej do płaskich pucharków, chłodź 3 godziny.


serek ubij na puszystąmasę z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy. granat rozkrój i wyjmij jadalne pestki. na galaretce połóż spory kleks serka i posyp granatem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.01.2012 22:24
fajny pomysł na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak