Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka bolońska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso wielone wołowe 0,5 kg
pieczarki 30 dkg
makaron świderki 0,5 opakowania
pomidory krojone w puszce 2 opakowania
soso do spagetti boloński 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka bolońska

Mięso podsmażamy na patelni potem podsmażamy pieczarki. Do garnka wlewamy 500ml wody pomidory z puszki, paprykę pokrojoną w kostkę oraz makaron. Wszystko gotujemy do miękkości makaronu dodajemy pod koniec mięso i pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Sos boloński mieszamy z połową wody podaną na opakowaniu wlewamy do garnka i zagotowujemy. Gotowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak