Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z ricottą i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 40 dag
ser ricotta 20 dag
orzechy 20 dag
masło 5 dag
śmietana 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z ricottą i orzechami

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy - al dente. Mało roztopić i polać gotowy makaron. Ser zetrzeć, dodać cynamon oraz gałkę i śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać. Orzechy zmielić i dodać do powstałej masy. Podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Dodać przyprawy do smaku oraz pozostałą oliwę z oliwek. Gotowym sosem polać makaron i posypać orzechami. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.08.2013 23:10
super pomysł
IKrakowianka 04.03.2012 22:15
rewelacja
IlonaAlbertos 08.12.2010 21:53
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak