Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak egzotyczny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chude mięso wołowe 4-6 plastrów
orzechy nerkowca 10 dkg
papryka 1 sztuka
ananas w puszce
marchew 2 sztuki
cukinia 1 mała
pomidory w puszce
sól, pieprz do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ryż 2-3 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak egzotyczny

Mięso podsmażamy dobrze na patelni po czym gotujemy do miękkości. paprykę marchew i cukinie kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do garnka z pomidorami i 2 szklankami wody gotujemy do miękkości część warzyw odcedzamy a pozostałe wraz z wywarem miksujemy. Po czym dodajemy odcedzone warzywa i orzechy nerkowca oraz ananasa pokrojonego w kostkę i mięso całość gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak