Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłko z mascarpone i daktylami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
daktyle
migdały
amaretto
ser mascarpone

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłko z mascarpone i daktylami

Umyć jabłka, odciąć czubek, gniazdo wydrążyć.
Farsz: W miseczce zmieszać 4 łyżki serka Mascarpone, migdały można posiekać, daktyle drylowane i 2 łyżki amaretto lub innego likieru orzechowego.
Wydrążone jabłka napełnić farszem. Przykryć odciętym wcześniej czubkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.08.2013 09:12
bardzo kusi smakiem takie jabłko
RenataZ-et 09.01.2013 20:23
wyśmienity jest taki deser :)
cooleczka 28.10.2012 11:57
brzmi wybornie
Zoso 23.03.2011 21:38
super deser
MAR3STA 03.12.2010 10:38
dla mnie bomba
Babciagramolka 02.12.2010 15:15
Aromatyczny deserek .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak