Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bakłażan 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z warzywami

Czosnek i cebulę obrałam i pokroiłam w paseczki. Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki, a bakłażana w kostkę.

Na patelnię wlałam 2 łyżki oliwy i po chwili wrzuciłam cebulę i czosnek, po kilku chwilach dorzuciłam marchewkę wraz z łyżką masła i wszystko poddusiłam. Na końcu dodałam bakłażana i wszystko jeszcze chwilę dusiłam.

Schab został usmażony na patelni grillowej, wcześnie go posoliłam i popieprzyłam.

Warzywa podduszone i schab usmażony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 18.06.2011 20:41
pysznie wygląda !
Jolanta40 31.01.2011 22:14
świetny pomysł na schaboszczaka
ewelinapac 29.12.2010 11:10
pyszności
Anna169Hosz 09.12.2010 09:04
Apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak