Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słoniny bez skóry 1 kg
wędzone podgardle 0,5 kg
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

słoninę i podgardle kroimy w kostke,wytapiamy w garnku ok.3 godzin od czasu do czasu mieszając,aż zostaną tylko skwarki.dodajemy 2 łyżki soli,pieprzu,vegete.wlewamy mleko i mieszajac zagotowujemy i studzimy.smalec przelewamy do słoika i szczelnie zakrecamy.przechowujemy w lodówce..

Jeśli ktoś nie lubi skwarków,słoninę i podgardle moze zmielic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.03.2012 22:39
jest pyszny z mlekiem
marta639 18.09.2010 12:13
Ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak