Domowy smalec

Domowy smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słoniny bez skóry

    1 kg
  • wędzone podgardle

    0,5 kg
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

słoninę i podgardle kroimy w kostke,wytapiamy w garnku ok.3 godzin od czasu do czasu mieszając,aż zostaną tylko skwarki.dodajemy 2 łyżki soli,pieprzu,vegete.wlewamy mleko i mieszajac zagotowujemy i studzimy.smalec przelewamy do słoika i szczelnie zakrecamy.przechowujemy w lodówce..

Jeśli ktoś nie lubi skwarków,słoninę i podgardle moze zmielic

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

02.03.2012 22:39
jest pyszny z mlekiem

marta639

18.09.2010 12:13
Ciekawe..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat