Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ziemniaczana nadziewana szynka konserwową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 10średnich
mąka ziemniaczana 1 szkl
szynka konserwowa 300g
śmietana 1/2 szkl
jaja 2
cebula 1
natka pietruszki pol szkl
sól, pieprz
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ziemniaczana nadziewana szynka konserwową

Szynke i cebulę pokroić w kosteczkę oraz podsmażyć na złoty kolor.
Ziemniaki skręcić przez maszynkę, dodać jajka, mąkę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić ścisłe ciasto i rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, podsmażoną cebulę i wędlinę rozsmarować na cieście, posypać pietruszką, zwinąć roladę.
Roladę przełożyć do wysmarowanej formy, polać stopionym masłem. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor (mi to zajęło około 35 min). Podawać gorącą z dodatkiem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak