Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jałowcowa karkówka w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
pieczarki 150 gr
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
oliwki zielone 8 szt
karkówka 600 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Jałowcowa karkówka w pomidorach

Mięso pokroić na dużą kostkę o boku ok 5-6 cm Przyrumienić z każdej strony.
Podlać 1 szkl wody i dodać przyprawy, jałowiec lekko rozgnieciony, kolendrę, sól, pieprz i czosnek. dusić pod przykryciem ok 30 min. Dodać lekko rozdrobnione pomidory razem z przecierem pomidorowym, przyprawić ziołami prowansalskimi i dusić do miękkości mięsa.
Pod koniec odparować i dodać pokrojone w krążki oliwki.
Pieczarki oczyścić wypłukać pod bieżącą wodą, kiedy są duże przekroić na pół, osuszyć i przyrumienić na tłuszczu z dodatkiem soli i pieprzu. Przykryć na kilka minut pokrywką i poddusić nieco.. po czym odparować.


Podawać z ryżem i papryką konserwową, Pieczarki można nadziać na wykałaczki i wbić je w mięso dla efektu wizualnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 08.04.2015 06:40
wygląda wyśmienicie
ilka_86 14.07.2012 09:11
wygląda wspaniale
jeanette_v 07.06.2012 11:27
Przepyszna pychota.
Małgorzata106 14.11.2011 19:42
pycha
Sarenka 28.08.2011 15:34
Pieknie wyglada
kochanyptysiu 19.07.2011 19:02
podane cudownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak