Jałowcowa karkówka w pomidorach

Jałowcowa karkówka w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory w zalewie pomidorowej

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • czosnek granulowany

    0,5 łyżeczki
  • kolendra cała

    0,5 łyżeczki
  • zioła prowansalkie Prymat

    szczypta
  • pieczarki

    150 gr
  • owoc jałowca

    kilka szt.
  • oliwki zielone

    8 szt
  • karkówka

    600 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na dużą kostkę o boku ok 5-6 cm Przyrumienić z każdej strony.
Podlać 1 szkl wody i dodać przyprawy, jałowiec lekko rozgnieciony, kolendrę, sól, pieprz i czosnek. dusić pod przykryciem ok 30 min. Dodać lekko rozdrobnione pomidory razem z przecierem pomidorowym, przyprawić ziołami prowansalskimi i dusić do miękkości mięsa.
Pod koniec odparować i dodać pokrojone w krążki oliwki.
Pieczarki oczyścić wypłukać pod bieżącą wodą, kiedy są duże przekroić na pół, osuszyć i przyrumienić na tłuszczu z dodatkiem soli i pieprzu. Przykryć na kilka minut pokrywką i poddusić nieco.. po czym odparować.


Podawać z ryżem i papryką konserwową, Pieczarki można nadziać na wykałaczki i wbić je w mięso dla efektu wizualnego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Megi

08.04.2015 06:40
wygląda wyśmienicie

ilka_86

14.07.2012 09:11
wygląda wspaniale

jeanette_v

07.06.2012 11:27
Przepyszna pychota.

Małgorzata106

14.11.2011 19:42
pycha

Sarenka

28.08.2011 15:34
Pieknie wyglada

kochanyptysiu

19.07.2011 19:02
podane cudownie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat