Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z cynamonem i świeżą miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
sok pomarańczowy 300 ml
rodzynki 60 gram
cukier brązowy 2 łyżki
laska cynamonu do ozdoby
mięta świeża siekana do dekoracji
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z cynamonem i świeżą miętą

Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Gruszki umieścić w rondelku. Do rondelka wlać sok , dodać cynamon, rodzynki, cukier i wszystko podgrzewać, co jakiś czas delikatnie mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę. Po tym czasie zmiejszyć ogień i gotować około 10 minut. Gruszki mają się trochę podgotować,ale nie mogą być miękkie.Gruszki nakładać na talerze i przed podaniem polać sokiem z rondelka. Udekorować laską cynamonu i świeżą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.12.2011 11:37
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak