Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z zielem angielskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
sok z pomarańczy 300 ml
rodzynki 60 gram
cukier brązowy 2 łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z zielem angielskim

Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Gruszki umieścić w rondelku. Do rondelka wlać sok , wsypać ziele angielskie, rodzynki, cukier i wszystko podgrzewać, co jakiś czas delikatnie mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę. Po tym czasie zmiejszyć ogień i gotować około 10 minut. Gruszki mają się trochę podgotować,ale nie mogą być miękkie.Gruszki nakładać na talerze i przed podaniem polać sokiem z rondelka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak