Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1puszka
kukurydza w puszce 1puszka
ziemniaki 1/2kg
natka pietruszki 1/2pęczka
cytrynka
papryka czerwona 1
cebula
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Ziemniaki dokładnie umyć.Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie w mundurkach.Gdy wystygną obrać je i pokroić na plastry.Tuńczyka oraz kukurydzę osączyć z zalewy,a następnie przełożyć je razem do dużego naczynia i dokładnie wymieszać.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Paprykę umyć,usunąć z niej nasiona i pokroić na małe kawałki.Natkę drobno posiekać.Wszystkie składniki sałatki połączyć,skropić oliwą z oliwek,dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny,a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.Udekorować cienkimi plasterkami z reszty cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 21.05.2012 13:21
super
Reda 21.05.2012 13:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak