Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w płatkach i serze żółtym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 4 plastry
płatki kukurydziane
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 1
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w płatkach i serze żółtym

Mortadelę pokroić na plastry . Ser zetrzec na drobnej tarce.
Jajka roztrzepać z przyprawą kucharek i ziarenkami smaku.
Płatki połączyć z bułką tartą i serem.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mortadeli obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach.
Smażyć na złoty kolor z obu stron po około 3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak