Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka w miodzie, z keczupem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 0,5 kg
olej 3 łyżki
keczup 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
miód 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka w miodzie, z keczupem

z wszystkich składników za wyjątkiem mięska zrobić (wymieszać) jednolity sos
.
dodać skrzydełka i wymieszać. Do lodówy na co najmniej 12 godzin (najlepiej zrobić sobie dzień wcześniej - wieczorkiem)
Na drugi dzień wyciągamy z lodówy i dusimy na patelni
do miękkości w miarę potrzeby podlewając niewielką ilością wody, tak by sos nie był za rzadki. W zasadzie powinien prawie całkiem zmienić się w karmel, ale nie przypali

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak