Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 i 1/2 szklanki
pierś z kurczaka 40 dag
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
pieczarki 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
masło
natka pietruszki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Cebulę, papryki oraz pieczarki opłukać, pokroić i obsmażyć na oleju (grzyby smażyć oddzielnie). Wymieszać z ryżem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić na małe kawałeczki, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na maśle wymieszanym z olejem. Razem z sosem wlać do ryżu, wymieszać z posiekana natką, potrawę wstawić do gorącego piekarnika na 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak